Οι πύλες της Βαγδάτης


Ανατίναξη αμερικανικού άμπραμς στην Μουσχαντίγιε-Ιράκ

Η ΔΟΛΟΦΟΝΙΑ ΜΠΟΥΤΟ..
μετατράπηκε στο πιο αγαπημένο θέμα στο Διαδίκτυο των οπαδών της οργάνωσης του Οσάμα Μπέν Λάντεν.
Τα e-mail της Αλ Κάιντα
Του ΝΑΣΙΜ ΑΛΑΤΡΑΣ
Πριν εξηγήσουμε το πώς σκέφτονται οι οπαδοί της Αλ Κάιντα στο Διαδίκτυο και πώς σχολίασαν τη δολοφονία της Μπεναζίρ Μπούτο, ας ρίξουμε μια ματιά στο στοιχείο εκείνο πάνω στο οποίο βασίζεται η πεποίθηση των οπαδών, ότι η δολοφονία της είναι «έργο της οργάνωσής» τους.

Το κύριο άρθρο της επίσημης ιστοσελίδας της Αλ Κάιντα, Αλ-Ιχλάς γράφει: «Δολοφονεί τον εαυτό του όποιος πολιτικός δεν λαμβάνει σοβαρά υπόψη του την προειδοποίηση της Αλ Κάιντα»...Το στοιχείο αυτό ονομάζεται Μουσταφά Αμπού Αλ Γιαζίντ. Ο αιγυπτιακής καταγωγής και συνεργάτης του Αιγύπτιου υπαρχηγού της Αλ Κάιντα, Αϊμαν Αλ Ζαουάχρι, που του εμπιστεύτηκε ο Οσάμα Μπιν Λάντεν τα οικονομικά της οργάνωσης πριν και μετά την 11η/9, ανέλαβε προσφάτως την Αλ Κάιντα στο Αφγανιστάν. Αυτό ήταν αρκετό για τους οπαδούς για να λάβουν σοβαρά την «ανάληψη της ευθύνης της δολοφονίας». Οσοι είχαν αμφιβολίες τις πήραν πίσω όταν ο ίδιος, μέχρι σήμερα, δεν διέψευσε τη δήλωση ανάληψης ευθύνης. Μετά τη δολοφονία άνοιξε διάλογος, κρυφός μέσω των e-mail και δημόσιος μέσω των ιστοσελίδων, για το πώς πρέπει να χειριστεί η ηγεσία της οργάνωσης την «επιτυχημένη εκτέλεση» της Μπεναζίρ Μπούτο. Ενα από τα πρώτα σχόλια γράφει «η δολοφονία της Μπούτο από τη μια εξάλειψε ένα μεγάλο κεφάλαιο των ΗΠΑ και, από την άλλη, ανέδειξε ένα "μεγάλο κεφάλαιο της Αλ Κάιντα. Ανέδειξε τον Μοτσταφά Αμπου Αλ Γιαζίντ"».Ενα από τα αγαπημένα θέματα των οπαδών της Αλ Κάιντα στο Διαδίκτυο είναι το πώς μπορεί η ηγεσία τους να εκμεταλλεύεται και να οξύνει τις αντιθέσεις μεταξύ των αντιπάλων, όπως εκμεταλλεύονται αυτοί τις αντιθέσεις μεταξύ των ίδιων των περιφερειακών οργανώσεων που απαρτίζουν τη διεθνή Αλ Κάιντα και μεταξύ αυτών και των οργανώσεων που πολεμούν τους Αμερικανούς, αλλά διαφωνούν με τις πολιτικές και στρατηγικές της οργάνωσης του Μπιν Λάντεν.


Γίνονται τα χάμερ F-16; Ναι στο Ιράκ όλα γίνονται...
Σύνδεση με Ιράκ
Πιστεύουν για παράδειγμα πως ο δικτάτορας πρόεδρος του Πακιστάν Μουσάραφ, όταν ανακοίνωσε πως πίσω από τη δολοφονία κρύβεται ο ηγέτης των Πακιστανών Ταλιμπάν, ήθελε να φέρει σε κόντρα τους Ταλιμπάν με την Αλ Κάιντα. Καθώς έχει γίνει γνωστό πως ο ανώτατος αρχηγός των Ταλιμπάν Μουλά Ομαρ διαφωνούσε με «μια μεγάλη επίθεση που ετοιμαζόταν εναντίον των ΗΠΑ στο έδαφος του Αφγανιστάν» χωρίς να γνωρίζει ότι επρόκειτο για μια επίθεση μεγέθους 11ης/9, αλλά και με μια δολοφονία που προηγήθηκε, αυτής του ηγέτη της Βόρειας Συμμαχίας Σαχ Μασούντ στις 09/09/2001. Πιστεύουν επίσης πως η δολοφονία της Μπούτο έχει άμεση σχέση με το Ιράκ. Πως ήταν η εκδίκηση του Μπιν Λάντεν στην ανατροπή του πολιτικού σχεδίου της Αλ Κάιντα, για κάλυψη του πολιτικού κενού που θα άφηνε ο αμερικανικός στρατός, σαν θα αποχωρούσε από το Ιράκ.Το σχέδιο της Αλ Κάιντα προέβλεπε να καλυφθεί το κενό από το «Ισλαμικό Κράτος του Ιράκ», που ίδρυσε λίγο πριν το τέλος του 2006. Ο αμερικανικός στρατός όμως δημιούργησε σε συνεργασία με τη Σαουδική Αραβία και την Ιορδανία, μια κλίκα από σουνίτες φυλάρχους, που διαφωνούσαν με την Αλ Κάιντα, και τη βάφτισε «Η Αφύπνηση του Αλ Ανμπάρ», για να καλύψει αυτό το πολιτικό κενό.
Βίντεο ενός Αμερικανού στρατιώτη που καταγράφει τις "μικρές ζημιές" που υπέστησαν αμερικανικά στρατιωτικά οχήματα...


ενέδρα σε Αμερικανούς στρατιώτες νότια της Βαγδάτης

Οι ίδιοι πιστεύουν ακόμα πως το τελευταίο μήνυμα του Μπιν Λάντεν εμπεριέχει προειδοποίηση προς το Λευκό Οίκο, ότι θα ακολουθήσουν και άλλες δολοφονίες ηγετών, αν συνεχίζουν να παίζουν με τις νίκες και τις θυσίες των Μουτζαχεντίν στο Ιράκ. Βέβαια δεν συμφωνούν όλοι εδώ πως αυτή ήταν η αιτία που αποφάσισε ο Μπιν Λάντεν να εκτελέσει την Μπούτο και προβάλλουν ένα βίντεο από μια συνέντευξη που έδωσε στις 02/11/2007 η Μπεναζίρ Μπούτο στο δημοσιογράφο David Frost στην οποία είπε ότι «ο Μπιν Λάντεν δολοφονήθηκε από τον Σεχ Ομαρ». Βέβαια ο ισχυρισμός αυτός δεν βρίσκει υποστηρικτές καθώς είχε προηγηθεί μια διπλή βομβιστική επίθεση εναντίον της στις 19/10/2007.Μια μερίδα ομάδων συμφωνούν πως η δολοφονία πράγματι «εξάλειψε το μεγαλύτερο κεφάλαιο των ΗΠΑ», διαφωνούν όμως με τη «δημόσια ανάληψη της ευθύνης», επειδή ακυρώνει τον στρατηγικό στόχο, που δεν είναι άλλος από την όξυνση των αντιπαραθέσεων μεταξύ των συμμάχων των ΗΠΑ. Διαφωνούν επίσης με την επιμονή ορισμένων οπαδών που πανηγυρίζουν την «επιτυχημένη δολοφονία», επειδή αυτό προκαλεί μέρος των οπαδών της Μπούτο, που φώναζαν στις διαδηλώσεις που ακολούθησαν τη δολοφονία της συνθήματα εναντίον των ΗΠΑ και που επίσης διαφωνούσαν με την εκμετάλλευσή της από τις ΗΠΑ και θα πάλευαν τα σχέδιά της για ένταξη του Πακιστάν στους αμερικανικούς σχεδιασμούς. Υποστηρίζουν πως οι ΗΠΑ τώρα θα ασκούν μεγαλύτερες πιέσεις στον Μουσάραφ, επειδή δεν έχουν άλλη επιλογή και πως τα περιθώρια στενεύουν και πως η ισχυροποίηση της Αλ Κάιντα και των Ταλιμπάν θα φέρει δυσάρετες εξελίξεις στον πόλεμο κατά της τρομοκρατίας στο Αφγανιστάν, τον οποίο στηρίζουν οι Ρεπουμπλικάνοι αλλά και οι Δημοκρατικοί και πολλές ευρωπαϊκές χώρες. Πιστεύουν δηλαδή ότι ο Λευκός Οίκος θα προχωρήσει στο σχέδιό του για το Πακιστάν με τον Μουσάραφ, έστω και χωρίς λαϊκή υποστήριξη που προσδοκούσε από την εκλογή της Μπούτο στην πρωθυπουργία.Μερικοί που συμφωνούν με τη «δημόσια ανάληψη της ευθύνης» υποστηρίζουν πως «τώρα είναι πια αργά» για όλους τους παράγοντες που παίζουν ένα στημένο εκλογικό παιχνίδι στο Πακιστάν. Τώρα, μετά την «εκτέλεση της Μπούτο», γράφουν, οι επιλογές των ΗΠΑ όχι μόνο είναι περιορισμένες, αλλά κάνουν τον Μουσάραφ ισχυρότερο απέναντι στις εξωφρενικές για τα δεδομένα του Πακιστάν απαιτήσεις του Λευκού Οίκου. Πιστεύουν μάλιστα ότι θα χαλαρώσουν οι πιέσεις στον Μουσάραφ προκειμένου να καταπολεμηθούν πιο αποτελεσματικά οι Ταλιμπάν και η Αλ Κάιντα. Υποστηρίζουν ακόμα πως τώρα το μέλημα μυστικών υπηρεσιών των ΗΠΑ είναι να προστατεύσουν τον Μουσάραφ. Καθώς η απώλειά του θα τίναζε στον αέρα όλα τα αμερικανικά όνειρα στο Αφγανιστάν και Πακιστάν.


Ανατίναξη αμερικανικού στρατιωτικού χάμερ στο νομό Αλ-Ανμπάρ

Ευάλωτος ο Μουσάραφ.
Αλλοι στο ίδιο μπλοκ οπαδοί θεωρούν πως τώρα ο Μουσάραφ είναι πιο ευάλωτος, όχι απέναντι στις ΗΠΑ αλλά στην Αλ Κάιντα. Οτι ένας ισχυρός Μουσάραφ απέναντι στις ΗΠΑ και αδύναμος απέναντι στην Αλ Κάιντα είναι προτιμότερο από ένα αδύναμο δίδυμο (Μπούτο-Μουσάραφ) απέναντι στις ΗΠΑ, αλλά ισχυρό απέναντι στην Αλ Κάιντα. Πιστεύουν ακόμα πως είναι αργά και γι' αυτούς που επιρρίπτουν ευθύνες στο στρατό, στις μυστικές υπηρεσίες του Πακιστάν για τη δολοφονία της Μπούτο, επειδή διέπραξαν δύο μεγάλα λάθη στη στρατηγική τους να αποδυναμώσουν τον πακιστανικό στρατό και αργότερα να τον αντικαταστήσουν με αμερικανικό ή ΝΑΤΟϊκό, εντός των εδαφών του Πακιστάν, στον πόλεμο κατά της Αλ Κάιντα και των Ταλιμπάν. Το πρώτο λάθος ήταν πως η στρατηγική αυτή ήταν επικεντρωμένη μόνο στην Μπεναζίρ Μπούτο και το δεύτερο λάθος πως τώρα κανένας μέσα στο κόμμα της δεν μπορεί, τώρα, να στρέψει το λαό του Πακιστάν υπέρ των ΗΠΑ. Αντιθέτως μάλιστα, θεωρούν πως η δολοφονία της δικαίωσε μια κλίκα οικονομικών συμφερόντων, μέσα στο κόμμα της, που διψούσε για επανάκτηση της πολιτικής εξουσίας και διαφωνούσε με την τακτική της Μπούτο να κηρύξει ανοιχτό πόλεμο εναντίον των Μουτζαχεντίν, του στρατού της χώρας και των μυστικών υπηρεσιών της, από τη θέση της αντιπολίτευσης και όχι από ισχυρή θέση μέσα στην εξουσία. Ενας που θέλοντας να συνοψίζει τις απόψεις έγραψε πως τώρα μπορούμε να πούμε πως αφού έγινε ό,τι έγινε, τώρα ας αφήσουμε τα «πύλινα να σπάνε τα πύλινα», δηλαδή ας αφήσουμε τους εχθρούς της Αλ Κάιντα να αλληλοκατηγορούνται.

Ανατίναξη αμερικανικού χάμερ
Πηγές - αναζήτηση:














http://www.muslm.net/vb/showthread-t_270918-page_2.html.
_________________________________________________________



ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ - 12/01/2008
ΙΡΑΚ Εκρηξη βόμβας σκότωσε τον σουνίτη φύλαρχο Αμπού Ρίσα, «ηγέτη» του πολέμου κατά της Αλ Κάιντα
Δολοφόνησαν τον σεΐχη του Μπους
Των ΝΑΣΙΜ ΑΛΑΤΡΑΣ, ΚΑΤΕΡΙΝΑΣ ΤΖΑΒΑΡΑ
Πλήγμα στον κινητήριο μοχλό της στρατηγικής Μπους στο Ιράκ, αποτελεί η δολοφονία του σουνίτη φύλαρχου σεΐχη Αμπντούλ Σατάρ Αμπού Ρίσα, ο οποίος ως επικεφαλής της «Συμμαχίας Αφύπνησης του Αλ Ανμπάρ», είχε αναλάβει την εκκαθάριση της επαρχίας από ενόπλους που οι Αμερικανοί θεωρούν συμμάχους της Αλ Κάιντα.



Ανατίναξη αμερικανικού στρατιωτικού οχήματος στη Μοσούλη

Θερμή χειραψία με τον Μπους, και παρουσία της Κοντολίζα Ράις, από τον σεΐχη Αμπντούλ Σατάρ Αμπού Ρίσα, από παλαιότερη επίσκεψή του στην Ουάσιγκτον. Ο Λευκός Οίκος χαρακτήρισε «τιποτένια πράξη» τη δολοφονία του σουνίτη φύλαρχου (Φωτ. Ass Press)Ο Αμπντούλ Σατάρ Αμπού Ρίσα σκοτώθηκε από έκρηξη βόμβας που είχε τοποθετηθεί έξω από το καλά φρουρούμενο σπίτι του στο Ραμάντι, πρωτεύουσα της Ανμπαρ. Η επαρχία είναι προπύργιο των σουνιτών ανταρτών στο δυτικό Ιράκ. Η δολοφονία σημειώθηκε λίγες μέρες μετά την παρουσίαση των «επιτυχιών του αμερικανικού στρατού» και ενώ ο πρόεδρος Μπους αναμενόταν να ανακοινώσει πρόθεση μείωσης των δυνάμεων στο Ιράκ. Ολο το γεωπολιτικό παιχνίδι σήμερα παίζεται στην Ανμπαρ. Εκεί μερικοί σουνίτες φύλαρχοι που κινούνται στη σφαίρα επιρροής τριών αραβικών κρατών (Σαουδικής Αραβίας, Ιορδανίας και Αίγυπτου) αποφάσισαν να συμμαχήσουν με τους Αμερικανούς, γιατί πιστεύουν πως έτσι θα μπορέσουν να περιορίσουν την πολιτικοοικονομική επιρροή της Τεχεράνης στο Ιράκ. Οι σουνίτες Αραβες, εντός και εκτός Ιράκ, που έβλεπαν τα αδιέξοδα του Λευκού Οίκου στο Ιράκ, να ενισχύουν το Ιράν και όχι την αμερικανική επιρροή στη Μέση Ανατολή, προσφέρθηκαν να βοηθήσουν για να περιοριστεί η επιρροή του Ιράν ειδικά στο Ιράκ και γενικά στη Μέση Ανατολή. Με τη βοήθεια των αμερικανικών ενισχύσεων, οι επιθέσεις στην επαρχία και στη Βαγδάτη μειώθηκαν, αλλά η βία συνολικά όχι. Ακριβώς αυτό το σχέδιο πλήττει η δολοφονία του Ρίσα, που ήταν ο συνεκτικός κρίκος των φυλάρχων και ο μοχλός πίεσης των Αμερικανών.Ο Λευκός Οίκος καταδίκασε τη δολοφονία Αμπού Ρίσα, χαρακτηρίζοντάς την «τιποτένια πράξη», τονίζοντας μάλιστα στην ανακοίνωσή του ότι η Ουάσιγκτον εμπιστεύεται τους φυλάρχους της επαρχίας Αλ Ανμπαρ πως θα συνεχίσουν με ζήλο τη μάχη τους κατά της Αλ Κάιντα.Αν και η δολοφονία «έσκασε» την ώρα που ο Τζορτζ Μπους μόλις άρθρωνε επηρμένο λόγο για μία από τις λίγες «ιστορίες επιτυχίας» στο Ιράκ, ο Αμερικανός πρόεδρος ελπίζει πως η υπόσχεση απομάκρυνσης των επιπλέον δυνάμεων που εστάλησαν στην περιοχή, τον επόμενο χρόνο και αν οι συνθήκες το επιτρέψουν, θα «εξαγοράσει» την υπομονή πολιτικών και κοινής γνώμης μέχρι να αποδειχθεί αισίως αποτελεσματική η επιχείρηση εκεί.
(Πηγές: Ασοσιέιτεντ, Γαλλικό, ΑΠΕ)
ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ - 14/09/2007
_________________________________________________________

Αλι Αλ-Ναέμι
«Οι ΗΠΑ είναι αντιμέτωπες με μια ακόμη ταπεινωτική ήττα»
ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ στον ΝΑΣΙΜ ΑΛΑΤΡΑΣ
Ο Ισλαμικός Στρατός είναι μια ιρακινή αντιστασιακή οργάνωση, που σύμφωνα με όσους ασχολούνται με τα θέματα του Ιράκ θυμίζει σε όλα τα επίπεδα την Αλ Κάιντα. Επειτα από εφτά μήνες «κυνήγι στο Internet» με στελέχη της οργάνωσης, καταφέραμε πριν από δυόμισι μήνες να αποκτήσουμε «επαφή μέσω e-mail» με τον οργανισμό «alboragmedia» που δημοσιεύει τις ανακοινώσεις «ανάληψης ευθύνης» των ένοπλων οργανώσεων στο Ιράκ.
*Ο Ισλαμικός Στρατός ταυτίστηκε με τη δράση του μυθικού «Juba», δηλαδή του ελεύθερου σκοπευτή της Βαγδάτης, που, σύμφωνα με τους Αμερικανούς, έχει σκοτώσει με ένα Kalashnikov τουλάχιστον 40 αμερικανούς στρατιώτες και έχει τραυματίσει πάνω από 80. Υπάρχουν μάλιστα δύο βίντεο: Μέρος του δεύτερου προβλήθηκε από το CNN ενόψει αμερικανικών εκλογών για το Κογκρέσο και κατακρίθηκε έντονα από το Πεντάγωνο, επειδή έδειχνε τους αμερικανούς στρατιώτες να σκοτώνονται. Αυτή είναι η πρώτη συνέντευξη του Αλι Αλ-Ναέμι ως εκπροσώπου τύπου της οργάνωσης.* Πιστεύετε ότι το Ιράκ μπήκε στη φάση της αμερικανικής αποχώρησης;- Οι ΗΠΑ βρίσκονται αντιμέτωπες με ταπεινωτική ήττα. Ενδείξεις για αποχώρηση φάνηκαν πρώτον, έπειτα από την τελευταία συνάντηση του Μπους με τους στρατιωτικούς διοικητές, δεύτερον έπειτα από το σοβαρότατο πλήγμα κατά της αμερικανικής στρατιωτικής βάσης Φάλκον στη Βαγδάτη με πυραύλους της οργάνωσής μας που κατέστρεψε μεγάλες αποθήκες στρατιωτικού εξοπλισμού, τρίτον έπειτα από τη νέα πολιτική προσέγγιση που εφαρμόζουν τα γειτονικά αραβικά κράτη. Πολιτική άμεσης παρέμβασης στα εσωτερικά πολιτικά προβλήματα του Ιράκ και ειδικά σε εκείνα που αφορούν τους σουνίτες του Ιράκ. Τέλος κατά τη δικιά μας εκτίμηση από το πεδίο των μαχών και από τις πληροφορίες που διαθέτουμε, η απόφαση για αποχώρηση έχει ληφθεί.* Η αποχώρηση αυτή μπορεί να πραγματοποιηθεί χωρίς διαπραγματεύσεις;- Γνωρίζουμε τη σημασία των διαπραγματεύσεων και ειδικά στη φάση που βρισκόμαστε. Τις επιδιώκουμε για να αποφευχθούν ακόμη μεγαλύτερες απώλειες του αμερικανικού στρατού- και αυτό γιατί είμαστε ένα έθνος που έχει πανανθρώπινη αποστολή. * Λάβατε καμία εξουσιοδότηση από άλλες οργανώσεις για τις επαφές αυτές;- Πολλές οργανώσεις του Τζιχάντ τάχθηκαν άμεσα ή έμμεσα υπέρ. Μερικές φορές οι πολιτικές πρωτοβουλίες θέλουν τόλμη και σωστούς χειρισμούς. Θέλουμε να τους διαβεβαιώσουμε ότι αν ποτέ πραγματοποιηθούν οι διαπραγματεύσεις, αυτές δεν θα είναι ες βάρος των αδελφών μουτζαχεντίν στο Ιράκ, αλλά υπέρ τους και προς όφελος του λαού του Ιράκ αλλά και του αμερικανικού λαού.* Λάβατε καμία απάντηση από την αμερικανική πλευρά σχετικά με την επιθυμία σας για διαπραγματεύσεις;- Επίσημα δεν έχουμε λάβει απάντηση. Στο θέμα αυτό δεν υπάρχουν μεσολαβητές. Ούτε εξουσιοδοτήσαμε κανέναν να μιλήσει εκ μέρους μας. * Εκφράστηκαν αντιρρήσεις από γειτονικές χώρες για διεξαγωγή των διαπραγματεύσεων στο έδαφός τους;- Μας ενδιαφέρουν οι διαπραγματεύσεις και η ουσία τους. Τα άλλα δεν αποτελούν εμπόδιο. Πιστεύω ότι οι αραβικές πρωτοβουλίες τον τελευταίο καιρό μεταδίδουν μηνύματα αποδοχής και όχι αντίρρησης για τη διεξαγωγή των διαπραγματεύσεων στο έδαφός τους. Μάλιστα, όταν υπάρχουν αραβικές χώρες που σέβονται το δικαίωμα στην αντίσταση. Εδώ πρέπει να σας δηλώσω ότι δεν έχουν καν ξεκινήσει προετοιμασίες για τις διαπραγματεύσεις σε οποιαδήποτε αραβική χώρα. * Δέχεστε την αναδιάταξη του αμερικανικού στρατού στο βόρειο Ιράκ;- Η οργάνωσή μας ονομάζεται «Ισλαμικός Στρατός του Ιράκ». Από αυτό μπορεί κανείς να διαπιστώσει ότι θέλουμε να απελευθερώσουμε όλο το Ιράκ και επιδιώκουμε να φυλάξουμε την εδαφική του ακεραιότητα, την ισλαμική αλλά και την αραβική του ταυτότητα. Γνωρίζουμε την κατάσταση στο βόρειο Ιράκ και πιστεύουμε ότι η ισλαμική πρόταση αποτελεί εγγύηση για την εξασφάλιση των δικαιωμάτων για όλες τις πολύχρωμες συνιστώσες του ιρακινού λαού. Το θέμα αυτό, όπως ξέρετε, προέκυψε μετά την πρόταση του Ταλαμπανί για παραμονή αμερικανικών στρατευμάτων στο βόρειο Ιράκ. Η πρόταση Ταλαμπανί φανερώνει ότι ο ίδιος και το κόμμα του δεν διαθέτουν λαϊκή βάση και ότι δεν έχουν εμπιστοσύνη στην ικανότητα των ένοπλων Πεσμεργκά να προστατεύουν το έδαφος του Κουρδιστάν. Θέλω να ξεκαθαρίσω ότι αυταπατώνται όσοι πιστεύουν πως ο κουρδικός λαός θα αποδεχτεί αυτήν την αμερικανική παρουσία, και σας διαβεβαιώ ότι η κατοχή θα αντιμετωπίσει και εκεί αδιέξοδα όπως στο υπόλοιπο Ιράκ. * Συμφωνείτε με τις ανησυχίες που εκφράστηκαν και λένε ότι η αμερικανική στρατιωτική παρουσία εκεί θα δυναμώσει το ρόλο της Τουρκίας;- Η Τουρκία δεν παρασύρθηκε ολοκληρωτικά πίσω από το αμερικανικό σχέδιο. Γνωρίζει πολύ καλά ότι η ακεραιότητα του Ιράκ και η σταθερότητά του μακριά από αμερικανική παρουσία είναι προς όφελος της ίδιας και του λαού της.* Μήπως η αμερικανική παρουσία στο βόρειο Ιράκ δώσει στο Ιράν αφορμή για στρατιωτική παρέμβαση στο Ιράκ;- Το Ιράν έπαιξε αρνητικό ρόλο στα εσωτερικά του Ιράκ πριν και μετά τον πόλεμο. Το σχέδιο του Ιράν για το Ιράκ είναι περίπλοκο και περιλαμβάνει, εκτός από την αιρετική πολιτική, και οικονομικά και πολιτικά συμφέροντα. Εξάλλου, δεν έκρυψαν αρκετοί ιρανοί αξιωματούχοι τη μεγάλη συμβολή τους στην αμερικανική παρουσία στο Ιράκ και στο Αφγανιστάν. Το ιρανικό σχέδιο απειλείται, όχι όμως από την αμερικανική παρουσία στο Ιράκ αλλά από αναπτυσσόμενο ρεύμα Τζιχάντ. Το Ιράν γνωρίζει πολύ καλά τους κινδύνους που θα αντιμετωπίσει σε περίπτωση που θελήσει να παρέμβει στρατιωτικά, την ώρα μάλιστα που βρίσκεται στο στόχαστρο. Θα χρησιμοποιήσει όμως τα γνωστά μέσα: θα υποκινήσει δυνάμεις πιστές στο Ιράν όπως έκανε με τη Χεζμπολάχ στον Λίβανο, όπως και τη μέθοδο των ομήρων. Δεν θα δεχθούμε καμία ξένη στρατιωτική παρουσία και θα είναι πάντα στόχος των επιθέσεών μας. * Θα δεχθείτε να μοιραστείτε την εξουσία με τους σιίτες μουσουλμάνους στο απελευθερωμένο Ιράκ;- Το ισλαμικό πολιτικό μας πρόγραμμα διαθέτει ισορροπημένες λύσεις. Ο ρεαλισμός έχει σημαντική θέση στο πρόγραμμά μας, χωρίς όμως να αγνοούμε ή να παραγράφουμε τον ρόλο των δυνάμεων που συνεργάστηκαν με τις δυνάμεις κατοχής. * Χαρακτηρίζετε τύραννο τον Σαντάμ Χουσέιν. Αυτό σημαίνει πως είστε υπέρ της συνέχισης της δίκης;- «Ο Θεός είπε στο Κοράνι του «στη Θρησκεία δεν υπάρχει καταναγκασμός. Διότι η αλήθεια έχει ξεχωριστεί ολοφάνερα από την πλάνη. Ετσι, όποιος απεχθάνεται τους τυράννους και στον Θεό πιστεύει έχει αρπάξει την γερή λαβή της αλήθειας που ποτέ δεν σπάει. Και ο Θεός ακούει και είναι ο Παντογνώστης», από την Σούρα Αλ-Μπακάρα «Αγελάδα» εδάφιο 256. Με βάση αυτό υπάρχουν δύο εξουσίες και δύο μέθοδοι άσκησης της διακυβέρνησης: αυτή του Θεού και αυτή των τυράννων. Πώς μπορεί να χαρακτηριστεί η μέθοδος άσκησης εξουσίας που ακολούθησε ο Σαντάμ Χουσεΐν; Δεν απασχολεί το δικό μας πρόγραμμα και το Τζιχάντ η δίκη του Σαντάμ. Πιστεύουμε ότι όσοι έβλαψαν τους πολίτες και τη θρησκεία και τα πλούτη, είτε αυτό διεπράχθη πριν είτε μετά την ξένη κατοχή, πρέπει να λάβουν την ανάλογη τιμωρία. Εμείς πιστεύουμε ότι η δίκη εναντίον του Σαντάμ Χουσέιν δεν είναι τίποτα άλλο από ένα πολιτικό παιχνίδι αποπροσανατολισμού. Πάντως, να περιμένετε πολλές εκπλήξεις από το Ιράκ. Η μία από αυτές αφορά τη δίκη εναντίον του Σαντάμ. * Συμφωνείτε με την πολιτική ίδρυσης ισλαμικού κράτους σε όποια σπιθαμή εδάφους απελευθερώνεται;- Στόχος του δικού μας Τζιχάντ είναι η θεμελίωση του νόμου του Θεού και της θρησκείας του στο Ιράκ και γνωρίζουμε ότι η επίτευξή του απαιτεί, πρώτα από όλα, τον τερματισμό της κατοχής. Η φύση του αγώνα επιβάλλει ότι δεν μπορεί να πραγματοποιηθεί η θεμελίωση αυτή παρουσία των καταχτητών. Το θέμα της ίδρυσης του ισλαμικού κράτους δεν πρέπει να είναι θέμα ανακοίνωσης, αλλά να βασίζεται σε δυνατότητες που ακόμα δεν υπάρχουν. Το έθνος δεν είναι προετοιμασμένο για ήττα και για διάλυση ενός ακόμα ισλαμικού κράτους, ακόμα και αν αυτό βρίσκεται μόνο στα χαρτιά. * Πώς θα συμπεριφέρεστε σε οπαδούς των άλλων θρησκειών στο Ιράκ;- Ο εμίρης του Ισλαμικού Στρατού, ας τον φυλάξει ο Θεός, είπε: «Δεν είναι μυστικό από κανένα πως στο Ιράκ υπάρχουν ποικιλόχρωμες αιρέσεις». Αυτή η σύνθεση δεν είναι καινούρια και ο χειρισμός του δεν επιδέχεται πειραματισμούς. Εμείς εξετάσαμε όλες τις πλευρές του θέματος. Από τη θρησκευτική, την πολιτική, την ιστορική αλλά και τη ρεαλιστική πλευρά, χειριζόμαστε την τύχη των ανθρώπων με τρόπο σύμφωνο με τη σαρία, τη δικαίωση των αδικημένων και την τιμωρία των αδίκων, την προστασία της αξιοπρέπειας των πολιτών και τη διάδοση της ηθικής καθώς και την πάταξη της εγκληματικότητας.* Πώς θα χειριστείτε θέματα όπως η ελευθερία του τύπου;- Ολη η μεθοδολογία που ακολουθήσαμε μέχρι τώρα απέδειξε ότι σεβαστήκαμε τα ΜΜΕ και τους δημοσιογράφους όταν εκτελούσαν επαγγελματικά το λειτούργημά τους και δεν χρησιμοποιούσαν το μέσον που έχουν στα χέρια τους για άλλους σκοπούς αντίθετους με το λειτούργημά τους, εναντίον των αρχών του έθνους. Ο σεβασμός μας στην ελευθερία του τύπου βασίζεται στην αρχές της σαρία. Αξίζει να υπενθυμίσουμε ότι επί των ημερών του Προφήτη Μωάμεθ η ελευθερία της έκφρασης και της δημοσίευσης της άποψης ήταν σεβαστή. Οι ιστορικοί του Ισλάμ απέδειξαν το γεγονός αυτό ακόμα και την εποχή του ισλαμικού χαλιφάτου. Για μας η ελευθερία του τύπου θα είναι σεβαστή αρκεί η εφαρμογή της να μην είναι αυθαίρετη και να μην κρύβει το δίκαιο, να μην προσβάλλει την προσωπικότητα και να μην ξεπερνάει τα όρια που ορίζει η σαρία. Το Ισλάμ σέβεται την ελευθερία αλλά δεν ανέχεται την ασυδοσία.* Οι ΗΠΑ ανέφεραν ότι ένας από τους λόγους της εισβολής στο Ιράκ ήταν η ενίσχυση της ασφάλειας του Ισραήλ. Πιστεύετε πως το κατάφεραν;- Το αντίθετο ακριβώς πέτυχαν. Εξαιτίας αυτού το Ισραήλ συνεχίζει να τάσσεται υπέρ της παραμονής του αμερικανικού στρατού κατοχής στο Ιράκ. Αν, στο παρελθόν, το Ισραήλ ανησυχούσε από τα αραβικά κράτη- παρ' ότι οι θέσεις τους ήταν και είναι ακόμα σαθρές και δεν κατέχονται από θέληση για σύγκρουση μαζί του-, σήμερα η άλλη πολιτική στον αραβικό και ισλαμικό κόσμο είναι το ρεύμα Τζιχάντ. Ενα ρεύμα που αναπτύσσεται και δυναμώνει μάλιστα και με λαϊκή στήριξη, γεγονός που αν το είχαν σκεφτεί νωρίτερα οι ΗΠΑ και το Ισραήλ δεν θα είχαν εμπλακεί στο Ιράκ. Εμείς αγωνιζόμαστε στο Ιράκ, αλλά τα μάτια μας είναι στραμμένα στο Αλ-Ακσα (σ.σ.: Παλαιστίνη). Και με τη θέληση του Θεού οι νικηφόρες πορείες θα συνεχιστούν. Ολοι ξέρουμε πια ότι η δύναμη της ιρακινής αντίστασης ενίσχυσε και δυνάμωσε την αντίσταση στην Παλαιστίνη και στο Αφγανιστάν.* Πώς είδατε τον πόλεμο στον Λίβανο; - Εμείς στηρίζουμε κάθε έντιμη αντίσταση εναντίον της κατοχής. Η οποιαδήποτε κατοχή είναι απορριπτέα από όπου και αν προέρχεται. Αυτό κάνει την όποια αντίσταση εναντίον της κατοχής, νόμιμη. Από πολιτική άποψη, όμως, θέλουμε να υπογραμμίσουμε ότι τα κίνητρα του Ιράν άναψαν σε μεγάλο βαθμό το φιτίλι του τελευταίου πολέμου και μάλιστα εις βάρος των κατοίκων του νοτίου Λιβάνου και της εθνικής κυριαρχίας του Λιβάνου. Αξίζει να παρατηρήσουμε κάτι. Οτι το Ισραήλ δεν διέθετε ευρωπαϊκή στήριξη για να νομιμοποιήσει διεθνώς την παρουσία του στο Λίβανο· αυτό το αντιλήφθηκε καλά ο Χασάν Νασράλα, έπειτα όμως από τις τραγικές συνέπειες του πολέμου. Το Ιράν, από την άλλη, κέρδισε ένα ακόμα μήνα και έστειλε ένα ματωμένο μήνυμα στις ΗΠΑ. Σε όλα αυτά η ιρακινή αντίσταση δεν έχει καμία άμεση συμβολή, αλλά τα αμερικανικά αδιέξοδα στο Ιράκ λόγω της αντίστασής του ώθησαν άλλους να συγκρουστούν με τις ΗΠΑ και τον σύμμαχό τους το Ισραήλ. * Κατά την εκτίμησή σας, παραιτήθηκαν τα αραβικά κράτη από την πολιτική επικύρωση της κατοχής άλλων αραβικών ή ισλαμικών χωρών;- Ναι, παραιτήθηκαν. Γιατί φοβούνται την περαιτέρω ανάπτυξη του ισλαμικού κινήματος, τον περαιτέρω διαμελισμό των αραβικών κρατών. Τα αραβικά κράτη, αν θέλουν να φυλάξουν την εθνική τους κυριαρχία θα πρέπει να γυρίσουν στους πολίτες τους και να σεβαστούν την ισλαμική τους επιλογή. Τότε και μόνο τότε ένας πιστός λαός ποτέ δεν ηττάται.* Γιατί δεν αποδέχεται ο Ισλαμικός Στρατός άραβες και μουσουλμάνους μαχητές έξω από το Ιράκ;- Το φιτίλι του Τζιχάντ το άναψαν οι Αραβες και οι μουσουλμάνοι μουτζαχεντίν και κανείς δεν θα εμποδίζει τον οποιοδήποτε θελήσει να αγωνιστεί και να εκπληρώσει το θρησκευτικό του χρέος στο Τζιχάντ να εισέλθει στο Ιράκ. Ομως οι συνθήκες τού αγώνα δυσκόλεψαν τις μετακινήσεις των αδελφών μας Αράβων στο έδαφος του Ιράκ. Εξάλλου δεν είναι εύκολο να ξεχωρίζεις μεταξύ αυτόν που πιστά θέλει να αγωνίζεται και άλλον που δεν θέλει. Αυτό μας το μετέφεραν αρχηγοί περιοχών που φιλοξένησαν μουτζαχεντίν έξω από το Ιράκ. Οι ίδιοι τώρα διστάζουν περισσότερο.* Το ισλαμικό κράτος του Ιράκ στοχεύει στην ενότητα των σουνιτών;- Η ανακοίνωση δεν σημαίνει ίδρυση. Αν και σεβόμαστε την ανακοίνωση και πιστεύουμε πως έχει θετική σημασία, εντούτοις πιστεύουμε στην ανάγκη της ύπαρξης και άλλων πρωτοβουλιών στον χώρο του Τζιχάντ. Η μάχη μαίνεται. Στη βάση αυτή πιστεύουμε πως η πολιτική οροφή των μουτζαχεντίν θα παραμείνει υψηλά. Δεν πρέπει να δοθεί η εντύπωση πως περιορίζουμε τα όρια του κράτους. Κατανοούμε την τάκτική που βρίσκεται πίσω από αυτό, και αυτός είναι ο λόγος που μεταξύ των μουτζαχεντίν υπάρχουν περισσότερα σημεία που τους ενώνουν από εκείνα που τους χωρίζουν.
ΚΥΡΙΑΚΑΤΙΚΗ - 03/12/2006
__________________________________________________________


نص المقابلة الصحفية التي اجرتها اكبرالصحف اليونانية "الئفثئروتيبيا" مع الناطق الاعلامي للجيش الاسلامي في العراق الدكتورعلي النعيمي . المقابلة ستنشر يوم الاحد 03-12-2006
***************************************************************************
امريكا تعاني من هزيمة نكراء في العراق
الجيش الاسلامي في العراق منظمة مقاومة عراقية, يصفها المختصين كقطب منافس "للقاعدة" على كافة الصعد. بعد "مطاردة في الانترنت" لاكثر من سبعة اشهر تمكنا منذ شهرين ايجاد "وصلة اتصال الاميل" مع الجيش الاسلامي عبر مؤسسة "البراق الاعلامية" والتي تقوم بنشر بيانات منظمات العمل العسكري المقاوم في العراق. واصبح للجيش الاسلامي هوية عنوانها قناص بغداد "جوبا" والذي تمكن ببندقية كلاشنكوف وحسب احصاء الجيش الامريكي من قتل ما لا يقل عن 40 جندي وجرح اكثر من 80 . وقام الجيش باصدار شريطين فيديو حيث تسبب نشر مقاطع من الجزء الثاني في CNN قبل بدء انتخابات الكونجرس بهجوم مسعور من البنتاغون ضد القناة الامريكية لان المقاطع اظهرت جنود امريكا يتساقطون ارضا بطلقات من قناص بغداد.هذه المقابلة هي الاولى للدكتورعلي النعيمي كناطق اعلامي للجيش الاسلامي في العراق.
اجرى المقابلةنسيم الاطرش
هل دخل العراق مرحلة الانسحاب الامريكي؟ -
ج: الادارة الامريكية وقواتها المحتلة تعاني هزيمة نكراء في العراق على المستوى القتالي والمعنوي والسياسي والاعلامي وكل ذلك يمهد للانسحاب من العراق ومؤشرات ذلك تتجلى من الاجتماع الاخير لبوش مع قادته العسكريين خاصة بعد تدمير قاعدة فالكون الامريكية وكذلك سعي الانظمة العربية المقربة من امريكا للتدخل المباشر في معالجة العملية السياسية في العراق خاصة فيما يتعلق بالقوى السنية وندرك ميدانيا وبما يتوفر لدينا من معلومات ان قرار الانسحاب مفروغ منه

هل من الممكن انسحاب القوات الامريكية بدون مفاوضات؟ -
ج:نحن ندرك اهمية المفاوضات في هذه المرحلة لتجنب المزيد من الخسائرفي صفوف الجيش الامريكي فنحن امة لها رسالة انسانية .

هل هناك اي تفويض للجيش الاسلامي من اطراف جهادية اخرى لعقد لقاءات مع جيش الاحتلال؟ -
ج: ندرك ان كثيرا من المجاميع الجهادية تؤيد موقفنا تصريحا او تلمحيحا وبعض المواقف تتطلب جراءة وحسن سياسية خاصة ان كانت شائكة على اننا نؤكد اننا في مفاوضاتنا ( ان حصلت ) فلن تكون على حساب اخواننا المجاهدين في العراق وانما لهم وللشعب العراقي وكذلك للشعب الامريكي .
هل تلقيتم اي رد امريكي على اقتراح المفاوضات؟ -
ج: رسميا لم نتلق اي رد امريكي وليس هنالك وسيط ولم نخول احدا ليتفاوض نيابة عنا.
هل هناك اعتراض من دول عربية على عقد المفاوضات على اراضيها؟ -
ج: المهم هو اصل المفاوضات وما تتضمنه واما الامور الشكلية فهذه لا تشكل عائقا ، واعتقد ان التحرك العربي على المستوى الرسمي تجاه القضية العراقية في الاونة الاخيرة فيه اشارة الى الرضا وعدم الاعتراض خاصة وان منها من يحترم المقاومة في العراق على اننا نؤكد عدم مفاتحة فضلا عن اجراء اي مقدمات للمفاوضات في اي بلد عربي.
هل ستقبلون بانسحاب الجيش الامريكي لشمال العراق؟-

ج: نحن نسمي انفسنا الجيش الاسلامي في العراق والاسم يدل على حرصنا على تحرير العراق باكمله والحفاظ على وحدته وهويته الاسلامية العربية على اننا نقدر الوضع في شمال العراق ونؤمن بان المشروع الاسلامي هو الكفيل بضمان جميع حقوق اطياف الشعب العراقي واما دعوة الطالباني لبقاء قوات امريكية وقاعدة عسكرية في الشمال فهذا اقرار منه بعدم وجود العمق الشعبي له في الشمال وانه غير قادر بما يملك من مليشيات البيشمركة على حماية ارض كردستان ولذا فهو يستجير بالقوات الامريكية لحماية نفسه وحزبه من الداخل والخارج وواهم من يتصور ان الشعب الكردي سيرضى بالاحتلال الامريكي وسيعاني الاحتلال من المأزق في الشمال .
هل تتفقون مع تخوفات البعض من ان التواجد الامريكي في شمال العراق سيعزز الدور التركي في العراق المحرر؟-

ج: الكل يتذكر عدم انسياق تركيا بشدة مع المشروع الامريكي في العراق وهي ان وحدة العراق واستقراره بعيدا عن الوجود الامريكي هو خير لها ولشعبها .
هل تتفقون مع تخوفات البعض من ان التواجد الامريكي في شمال العراق سيعطي ايران المبرر للتدخل عسكرياً ؟ -
ج: لقد لعبت إيران ومنذ الأيام الأولى للحرب وقبلها دوراً سيئاً جداً فيما يتعلق بالوضع العراقي ،وان الملف الايراني في العراق هو شائك وواسع لا يمكن اختزاله في تخوفات ويجب ان ندرك ان الذي يهدد المشروع الايراني بابعاده العقدية والسياسية والاقتصادية ليس الوجود الامريكي والا لما اقر اكثر من مسؤول ايراني بدورهم الكبير في خدمة التواجد الامريكي سواء في افغانستان او العراق ان الذي تتخوف منه ايران هو تنامي القوة العقدية الجهادية . وايران تدرك صعوبة التدخل العسكري وانها مستهدفة الان ولذا ستلجأ الى اساليبها المعهودة من تحريك قوى لها ولاءات لايران كما فعلت مع حزب الله في لبنان وكذلك اسلوب الرهائن . وملخص القول اننا نرفض التواجد العسكري على ارضنا ولن نقبل بوجود اية قاعدة اجنبية وهي هدف لنا اينما تكون .
هل ستقبلون بتقاسم السلطة مع اطراف شيعيه في عراق محرر؟ -
ج: المشروع السياسي الاسلامي الذي نلتزمه استوعب اكثر الاحتمالات وله حلول موزونة للوضع العراقي والرؤية الواقعية لها مكانتها في برنامجنا السياسي مع عدم التغاضي عن دور القوى والاطراف العراقية الموالية للاحتلال .
لقد وصفتم صدام حسين بالطاغوت هل يعني ذلك استمرار محاكمته؟ -
ج: يقول الله تعالى {لاَ إِكْرَاهَ فِي الدِّينِ قَد تَّبَيَّنَ الرُّشْدُ مِنَ الْغَيِّ فَمَنْ يَكْفُرْ بِالطَّاغُوتِ وَيُؤْمِن بِاللّهِ فَقَدِ اسْتَمْسَكَ بِالْعُرْوَةِ الْوُثْقَىَ لاَ انفِصَامَ لَهَا وَاللّهُ سَمِيعٌ عَلِيمٌ } فهنالك منهجان وحكمان حكم الله تعالى وحكم الطاغوت فما هو تصنيف حكم نظام صدام حسين ؟ ثم ان موضوع محاكمة صدام حسين ليس له مكانة في عملنا الجهادي والسياسي ونحن نزن الناس والمواقف الصادرة عنهم والحكم عليهم من شريعتنا الاسلامية ونؤكد ان كل من اساء او اقترف جرما بحق ابناء الامة ودينها وثرواتها قبل الاحتلال وبعده لا بد ان يأخذ جزاء فعله هذا كما ان محاكمة صدام واعوانه هي لعبة سياسية ومشغلة للناس عن متابعة القضايا التي يعاني منها ابناء الامة وتوقعوا مفاجئات كثيرة في العراق ومنها محاكمة صدام.
هل تتفقون مع مبدأ اقامة دولة اسلامية فوق اي شبر يتم تحريره؟ -
ج: من اهداف مشروعنا الجهادي هو اقامة شرع الله تعالى وتحكيم دينه في ارض العراق وندرك ان تحقيق ذلك لا بد له من ازالة جميع المعوقات امامه ومنها انهاء الاحتلال خاصة وان طبيعة المعركة في العراق تفرض ان لا تمكين الا بانهاء الاحتلال بشكل كامل ، واقامة الدولة الاسلامية ليست اعلانا وانما هو امر له مقومات واسباب يجب توفرها والا فالامة غير مهيئة لهزيمة وازالة دولة اسلامية اخرى ولو اعلانا .
كيف ستتعاملون مع الطوائف غير الاسلامية؟ -
يقول امير الجيش الاسلامي حفظه الله : ليس خافيا على أحد وجود ما يسمى بألوان الطيف في العراق وأن الوضع بحاله هذا ليس جديداً والتعامل معه ليس بدعاً من الاًمر وقد درسنا الموضوع من كل جوانبه الشرعية والسياسية والتاريخية والواقعية فنحن نتعامل مع الناس بما يمليه علينا الشرع الحنيف بالعدل وإحقاق الحق ورد المظالم وحفظ كرامة الناس ونشر الفضيلة والأخذ على أيدي المجرمين .
كيف ستتعاملون مع حرية الصحافة؟ -
ج: لقد اكدت منهجيتنا على احترام المؤسسات الاعلامية والعاملين فيها ان التزموا المهنية في عملهم ولم يتخذوها سلما لاغراض اخرى تتعارض مع المهنية او مبادئ الامة واقرارنا لحرية الصحافة مستند الى التأصيل الشرعي لها وقد اثبتت الوقائع التاريخية ممارسة الحرية الاعلامية في زمن النبي صلى الله عليه وسلم وفي الخلافة الاسلامية فالصحافة حرة بشرط الا يؤدي سوء استخدامها والتعسف في تطبيق الحرية الى غمط الحق او ايذاء النفس او التجاوز على الشريعة .
امريكا ذكرت ان احد اسباب غزو العراق توفير الامن لاسرائيل هل ستنجح بذلك؟-

ج: على العكس من ذلك ولذا نجد ان اسرائيل تدفع بامريكا للبقاء في العراق واذا كانت اسرائيل تخشى في السابق الانظمة العربية على هزالة مواقفها وعدم جديتها في صراعها معها فان البديل اليوم على الساحة العربية والاسلامية هو المشروع الجهادي الذي يتنامى في قوته وفي التأييد الشعبي له مما جعل امريكا واسرائيل لو استدبرت امرها لما تورطت في العراق ونحن نجاهد في العراق وعيوننا على بيت المقدس وان شاء الله ستتوالى الانتصارات والكل يدرك ان قوة المقاومة الجهادية في العراق اعطت دافعا وزخما للمقاومة في فلسطين وافغانستان، كما اننا نراقب التواجد الاسرائيلي في شمال العراق وفي بغداد.
كيف كانت رؤيتكم من حرب لبنان ؟ هل ساهمت مقاومة العراق في انتصار المقاومة في لبنان؟ -
ج: اننا نؤيد كل مقاومة خالصة للاحتلال فالاحتلال مرفوض بكل اشكاله وصوره ومقاومته مشروعة الا اننا نسجل في قراءتنا السياسية ان الدوافع الايرانية كان لها اثر كبير في اشعال فتيل الحرب الاخيرة والذي كان على حساب الجنوب اللبناني والسيادة اللبنانية ( مع ملاحظة افتقار اسرائيل للدعم الاوربي في هذه الحرب تمهيدا لتواجدها في لبنان تحت المشروعية الدولية ) وهذا ما ادركه حسن نصر الله بعد النتائج المؤلمة للحرب والتي كسبت فيها ايران شهرا اضافيا مع رسالة دموية لامريكا ولم يكن للمقاومة العراقية مساهمة مباشرة فيها سوى ان المأزق الامريكي في العراق بسبب المقاومة هو الذي جرأ الاخرين على تحدي امريكا او حليفتها .
هل تراجعت الانظمة العربية عن سياسة السماح باحتلال دول عربية اسلامية؟ -
ج: نعم خوفا من تنامي المشروع الاسلامي او التجزئة والتقسيم لهذه البلدان ونصيحتي لهذه الانظمة من خلال تجربتنا الجهادية في العراق ان الانظمة اذا ارادت الحفاظ على سيادتها وقوتها ان ترجع الى شعوبها وان تحترم خيارها الاسلامي .
لماذا لا يقبل الجيش الاسلامي مقاتلين عرب مسلمين من خارج العراق؟ -
ج: اننا نقر بان جذوة الجهاد في العراق اوقدها المجاهدون من العرب والعالم الاسلامي ولن يستطيع احد ان يمنع مسلما من اداء فريضة الجهاد في العراق ولكن ظروف المعركة جعلت من الصعوبة امنيا تحرك الاخوة العرب في الساحة كما انه ليس من السهولة تمييز الصادق عن غيره خاصة في السنوات الاخيرة والمعارك اثبتت اثر ذلك ولذا نقل الينا بعض القادة الذي استقبلوا المجاهدين من غير العراق انهم الان يتريثون في ذلك .
قيام دولة العراق الاسلامية هل هي لتوحيد كلمة أهل السنة وفصائل المقاومة تحت راية واحدة؟-

الاعلان ليس معناه القيام ونحن اذ نحترم هذا الاعلان وكان له معاني ايجابية الا اننا نرى ضرورة تنوع المشاريع على الساحة الجهادية فما زالت المعركة قائمة ولا بد ان يبقى السقف السياسي للمجاهدين عاليا وقد يفسر الانحسار الذي هو تكتيك في طبيعة معركتنا مع العدو انهاء الدولة وما يجمع المجاهدين بتنوع فصائلهم منذ بدأ المعركة هو اكثر بكثير مما يفرق والله الموفق.
__________________________________________________________
Ali al-Naemi speaks to Greek newspaper ELEFTHEROTYPIA
Nasim Alatras
Islamic Army is an iraqi resistance group which -according to experts in Iraq policy- shares common characteristics with Al Qaeda After 7 months of research we managed, two months ago, to contact -via mail- with Alboraqmedia organisation who issues the statements on regards of resistance groups in Iraq.
Islamic Army has been known also for mythic "JUBA", the Bagdad sniper, who has managed to kill 40 Americans and to give wounds to 80 with a AK 47, acconding to the American generals. Two videos were released with his actions. Part of the second, was bradcasted by CNN and Congess condemned strongly the broadcast because everybody show american soldiers dying. This is the fisrt interview of Ali al-Naemi as a representative of IAI
Q: Do you believe that Iraq has reached the point of American exit?
A: USA are now facing a humiliating defeat. Indication of this coming retreat are firstly the last meeting of Bush with his generals, secondly after the crusial strike against Falcon base from our rockets, which destroyed vast depots with ammunition and weapons, and last, due to the new policy of neighbouring arab states. It is a policy of direct interference to the interla politic status of Iraq, especially with the matters of Sunni polulation. Last, in accordance to our estimations and from the data we have gathered, the resolution for exit is already taken
Q: Is this retreat possible without negotiations?
A: We know the importance of negotiations, espesially in this turning point.. We seek them in order to avoid more casualties of American army, this is because we are a nation who has a global mission
Q: Did you receive any authorization by other resistance groups for these negotiations?
A: Many organizations of Jihad have directly or indirectly gaven their approval for this. Sometimes, political initiatives need bold and correct handling. We want to assure them that whenever those negotiations take place, they won’t turn against brother mujahideen of Iraq, but they wll turn in favour of them and in favour of Iraqi population and also the American population.
Q: Did you receive any response fro the American side concerning your willing for negotiations?
A: Officially, no. There is no interceder for this issue. We also haven’t authorized anyone to speak on behalf of us.
Q: Any objections from neighboring countries for these negotiations to take place in their own territories?
A: We are interested in the negotiations and their meaning. The rest are not a problem. I believe that recent Arab initiatives show approval and not objections to host negotiations in their countries. Especially when there are arab countrie who respect the right to resistance. I have to say that not even preparations are initialized for those negotiations in any arab country.
Q: Do you accept the retreat of American army in North Iraq?
A: Our organization is named «Islamic Army of Iraq». Anyone can detect that we want to liberate whole Iraq and we desire to keep Iraq territorial integrity, Islamic and arab identity of Iraq. We are aware of the status of North Iraq and we believe that Islam will assure the rights of various components of Iraqi population. This matter as you may know, popped up after Talabani offer for the presence of American troops in north Iraq. Talabani offer reveals that he and his party does not have any popular support and they don’t rely on the ability of armed Pesmerga to protect the territory of Kurdistan. I want to make clear that they deceive oneself the ontes who believe that Kurdish people will approve the American presence (in Kurdistan) and invadion will reach a dead end, as in the rest of Iraq.
Q: Do you share the apprehensions that the American military presence will strengthen Turkey role?
A: Turkey was not totally drifted by the American plan. They know very well that territorial integrity and stability of Iraq away of American presence, will be beneficial for Turkey and their population.
Q: Could american presence in north Iraq be an occasion for Iran to invade Iraq?
A: Iran has played a negative role in the Iraq affairs, even before war. Iran’s plan for Iraq is complicated and includes financial and political interests, apart form sectarian policy. Furthemore, Iranian officers did not hide their big contribution to American presence in Iraq and Afghanistan. Iran’s plan is undermined, not because of American presence in Iraq but due to the developing movement of Jihad. Iran is aware of the danger in case they want to use military power, especially when they are target themselves. However they will use common tricks: they will instigate forces loyal to Iran, like Hisbullah in Lebanon and kidnappings. We won’t accept any foreigh military presence, they will be part of our attacks
Q: Will you accept to share power with Shia in liberated Iraq?
A: Our Islamic political agenda support balanced solutions. Realism has a great part in our agenda, however without forgetting or forgiving the forces that cooperated with the invaders
Q: You call Saddam Hussein as a “tyrant”. That means that you support the continuance of Saddam’s trial?
A: Allah said in Holy Koran: «Religion has no compulsion. This is because Truth has been fully separate from cheat. So, someone who abhors tyrants and believes in Allah, has seized the strong handle of truth which will never break. And Allah listens and Allah knows everything,» (Holy Quean al Bakhara, 256). According to this there are two forces and two methods of governing, the one Allah wants and the other of the tyrants. How can you describe the method of Saddam authority? Our agenda and Jihad has nothing to deal with Saddam’s trial. We believe that everybody who harmed people and theri properties and religion should be punished. We also believe that Saddam’s trial is nothing but a political bluff trick However, be prepared for many surprises from Iraq. One of them has to do with the trial against Saddam.
Q: Do ypu agree with the policy of founding Islamic State in every inch of liberated territory
A: The target of our Jihad is foundation of Law of Allah’ and Islam religion in Iraq and we know that in order to achieve this, occupation must end. Nature of the struggle imposes that this foundation cannot be possible during the presence of invaders. The issue of Islamic State cannot be a issue of a statement but to base on capabilities which are anavailable at the moment. Nation is not prepared for a defeat and dissolution of another Islamic state, even if it is a statement.
Q: How will you treat the supporters of the other languages of Iraq?
A: Armi of IAI (may Allah preserve him) says: «It is not a secret that there are many sects in Iraq». This os not something new and experiments in handling that, cannot be accepted. We have examined all aspects of this issue. Regarding the religious, political, historic and the realistic side, we treat the people in a way acceptable by Sharia’h, justice for the innocent, punishment for the evil, protection of dignity and spreading morality and cracking delinquency.
Q: How will you treat freedom of Press?
A: Our methodology proves that we respect Press and journalists when they were professional in their mission and they did not use media for other purposes in contrast with this mission, against principles of our nation. Respect for Press freedom is based on Sharia’h Law. It is worthy mentioning that in the days of Prophet Muhammad, speech freedom was deferred. Historians of Islam proved it even during the Caliphate of Bagdad. We show deference to Press freedom, on terms that there is not arbitrary application of this freedom and not to violate the principles of Sharia’h. Islam respects freedom but does not stand lawlessness.
Q: The US said that one of the reasons for invading Iraq was to reinforce security of Israel. Do you believe they achieved it?
A: They managed to achieve the opposite. Due to this fact, Israel still supports american occupation in Iraq. In the past Israel was anxious for the Arab states, despite their feeble policy never willing to fight Israel, not they shoud add the other policy in the Arab and Islamic world is Jihad Movement. It is a movement which strengthens by the popular support, USA and Israel wouldn’t have involved in Iraq if they had estimated this factor. We fight in Iraq but our eyes are looking to Al-Aqsa. And inshaAlla’h our victorious paths will continue. We all know that Iraqi resistance reinforced and inspired resistance in Afghanistan and Lebanon.
Q: What is your point of view for the war in Lebanon?
A: We support each honest resistance against occupation. Each occupation is unacceptable, wherever it comes from. Thsi makes resistance, a legitimate action. However, regarding the political aspect, we want to underline that Iran motivations are responsible in a great part for the detonation of the last war against the citizens of very south Lebanon and the integrity of Lebanon. It is worth mentioning that Israel did not have full support by Europe to legalizetheir presence in Lebanon; Hassan Naslalah realized this, unfortulately after the tragic consequences of the war. Iran, on the other hand, gained one more month by sending a bloody message to the US. Iraqi resistance has only indirect contribution but the US dead-ends due to this resistance, encouraged othe forces to fight USA and their alliance, Israel.
Q: According to your opinion, did Arab states resigned from the policy of affirmating the occupations of more Arab of muslim states?
A: Yes they resigned from this policy. Because they are afraid of spreading of Jihad movement, and the arab states in peaces. If Arab states want to preserve their national domination, they must turn back to their citizens and to defer their Islamic choice. A loyal and religious nation will never be defeated
Q: Why Islamic Army does not accept Arabs and muslims from outside Iraq?
A: Jihad was detonated by Arabs and Muslim mujahideen and noone can prevent anyone who wants to fight and pay his religious duty to come to Iraq. But circumstances of the struggle made our brothers Arabs having a hard time when trying to enter Iraq. Furthermore it is not easy to tell between the one who wants to fight from the one who doesn’t. This information was gimen by commanders who hosted mujahideen from outside Iraq. Those commanders now hesitate more (to host).
Q: Does Islamic State of Iraq target to unity of sunni?
A: An announcement does not mean foundation. Although we respect the statement and we believe it has appositive aspect, we believe in the necessity of more enterprises in the era of Jihad. The struggle carries on. Regarding al these, we believe that mujahideen’s political targets will remain in a high level. We shouldn’t spread the idea of limiting the borders of the state. We can understand the tactics between this and this is the reason that mujahideen share more things that the ones which divide us
___________________________________________________________
Εκτός ελέγχου των ΗΠΑ η Βαγδάτη
Του ΝΑΣΙΜ ΑΛΑΤΡΑΣ
Στις 17/6/2007 ο Αμερικανός αντιστράτηγος Raymond Odierno δηλώνει ότι: «Σε γενικές γραμμές μόνο το 40% της Βαγδάτης είναι υπό τον έλεγχό μας». Και διευκρίνισε πως το υπόλοιπο 60% χωρίζεται σε 30% που χαρακτηρίζεται μερικώς επικίνδυνο και το άλλο 30% πολύ επικίνδυνο.(1)
Η δήλωσή του, αν και γενική, δείχνει πως γνωρίζει πολλά νέα δεδομένα που έχουν αναμορφώσει την ιρακινή πρωτεύουσα Βαγδάτη κατά τους τελευταίους έξι μήνες.**Το πρώτο είναι ότι το ποσοστό των νεκρών Αμερικανών στη Βαγδάτη αυξήθηκε από 30% (των νεκρών σε όλο το Ιράκ) που ήταν τον Ιανουάριο του 2007 σε 50% τον Ιούνιο. Αναλυτικά το πρώτο εξάμηνο του 2007 ο αμερικανικός στρατός έχασε 277 στρατιώτες στη Βαγδάτη (576 σε όλο το Ιράκ), ενώ για όλο το 2006 έχασε 266 (822 σε όλο το Ιράκ) και το 2005 έχασε 242 (846 σε όλο το Ιράκ). Για όλο το Ιράκ, τον Ιούνιο ο αμερικανικός στρατός δέχτηκε 3.671 επιθέσεις, αριθμός μεγαλύτερος κατά 284 επιθέσεις του Μαΐου του 2007.(2)

Νέα δεδομένα, δυσάρεστα γι' αυτούς, αντιμετωπίζουν οι Αμερικανοί και οι σύμμαχοί τους στο Ιράκ (φωτ. ΕΡΑ/ΑΠΕ)Οι Ιρακινοί αντάρτες, όπως δείχνουν πολλά στοιχεία, μετατοπίζουν το κύριο μέτωπο αντιπαράθεσης με τις δυνάμεις κατοχής από το νομό Αλ-Ανμπάρ στη Βαγδάτη και στο νομό Ντιάλα που συνορεύει με το Ιράν και το Κουρδιστάν, ο οποίος τον τελευταίο καιρό απέκτησε μεγάλη στρατηγική σημασία για την Αλ Κάιντα και ειδικά στο πεδίο της αντιπαράθεσης με το Ιράν. Εκεί ο αριθμός των νεκρών Αμερικανών αυξήθηκε περίπου 400%. Από 20 που ήταν για όλο το 2006 έφτασε τους 84 στρατιώτες μόνο το πρώτο εξάμηνο του 2007. Αύξηση που σημειώνεται την ώρα που διεξάγονται συνομιλίες μεταξύ ΗΠΑ-Ιράν για την ασφάλεια στο Ιράκ. Τα δύο νέα μέτωπα έχουν δύο στόχους, σύμφωνα με τα μηνύματα και ανακοινωθέντα του Ισλαμικού κράτους: την παρεμπόδιση της προσπάθειας κάλυψης του κενού εξουσίας που θα αφήσει η ενδεχομένη αμερικανική αποχώρηση από Ιράκ το 2008 στα ιρακινά εδάφη που συνορεύουν με το Ιράν και την εδραίωση της εξουσίας του Ισλαμικού κράτους στην πρωτεύουσα του Χαλιφάτου, τη Βαγδάτη. **Το δεύτερο δεδομένο που γνωρίζει ο Αμερικανός αντιστράτηγος είναι ότι ο θάνατος του 90% των Αμερικανών στρατιωτών προέρχεται από τηλεκατευθυνόμενες βόμβες και νάρκες. Γνωρίζει ότι μόλις άρχισε η επιχείρηση επιβολής της τάξης το Μάρτιο και βγήκαν μαζικά τα αμερικανικά τανκς και Χάμερ στους δρόμους του Ιράκ, το κυνήγι τους εντάθηκε. Το Φεβρουάριο του 2007 οι Αμερικανοί δέχτηκαν μόλις 28 επιθέσεις με τηλεκατευθυνόμενες βόμβες ή νάρκες. Το Μάρτιο ο αριθμός ανέβηκε στις 54, τον Απρίλιο στις 72, το Μάιο στις 90 και τον Ιούνιο στις 74 επιθέσεις. Για όλο το πρώτο εξάμηνο του 2007 πραγματοποιήθηκαν 354 επιθέσεις με τηλεκατευθυνόμενες βόμβες και νάρκες, ενώ για το πρώτο εξάμηνο του 2006 ήταν 206 επιθέσεις, ενώ το πρώτο εξάμηνο του 2005 μόλις 166 επιθέσεις. Τα στοιχεία αυτά φαίνεται πως έπαιξαν ρόλο στο να μειωθεί η κυκλοφορία των αμερικανικών στρατιωτικών οχημάτων στη πρωτεύουσα και στο Ντιάλα.(3)**Γνωρίζει επίσης ότι ο αριθμός των «δήμων» που ελέγχει το Ισλαμικό κράτος του Ιράκ μέσα στη Βαγδάτη πλησιάζει τώρα τους έξι και είναι οι εξής: Αλ-Αμρίγιε, Αλ-Γιαρμούκ, Αλ-Μανσούρ, Αλ-Ντούρα Αλ-Τζιχάντ και Αλ-Γαζαλία. Εκεί τα μέλη της Αλ Κάιντα δεν περιορίζονται μόνο στη φρούρηση αλλά και στην επιβολή των νόμων του κράτους τους. Στο επίπεδο της στρατιωτικής δράσης ήδη το Ισλαμικό κράτος εκδίδει ανακοινωθέντα ανά συνοικία και δήμο και πόλεις και όχι κεντρικά, όπως συνέβαινε μέχρι τον Απρίλιο του 2007.(4)Οι έξι δήμοι έχουν μεγάλη στρατηγική σημασία για κάθε αντάρτικο που θέλει να καταλάβει τα αρχηγεία των κατοχικών δυνάμεων, δηλαδή την Πράσινη Ζώνη και το αεροδρόμιο της Βαγδάτης. Ουσιαστικά πολιορκούν το δρόμο που ενώνει την Πράσινη Ζώνη με το αεροδρόμιο. Τελευταία οι μαχητές επικεντρώνουν τις επιθέσεις τους στη περιοχή Tuwaitha, εκεί όπου βρίσκεται το πυρηνικό εργοστάσιο που βομβάρδισαν οι Ισραηλινοί το 1981 και οι Αμερικανοί το 1991 και το 2003. **Ο εκπρόσωπος Τύπου της επιχείρησης «Επιβολή της Τάξης» στη Βαγδάτη δήλωσε στο ράδιο «Σάουα» ότι στο Ιράκ γίνονται μετακινήσεις των πληθυσμών εκατέρωθεν, σιίτες διώχνουν σουνίτες και σουνίτες διώχνουν σιίτες. Ο ίδιος αποκαλύπτει ότι τέσσερις συνοικίες της Βαγδάτης (Αλ-Αμρίγιε, Αλ-Σουχαντάα, Αλ-Μπαγιάε και Αλ-Αμελ) ήδη μετατρέπονται σταδιακά σε καταφύγια ενόπλων.(5)Ηδη ένας αριθμός ταξιτζήδων της ιρακινής πρωτεύουσας έχει εκδώσει διπλές ταυτότητες, η μία έχει το γνωστό σουνιτικό όνομα Ομαρ και η άλλη το γνωστό σιιτικό όνομα Αλί. Το ρεπορτάζ της αραβικής ιστοσελίδας αναφέρει ότι οι σιίτες ταξιτζήδες αφήνουν τους σουνίτες πελάτες τους στα όρια των σουνιτικών συνοικιών και κάτι ανάλογο πράττουν οι σουνίτες ταξιτζήδες.(6)**Ο αμερικανικός στρατός τελευταία καταφεύγει στη γνωστή μέθοδο που χρησιμοποιούσε παλιά επιτυχώς στη Λατινική Αμερική και ανεπιτυχώς στο Ιράκ, πρόσφατα, με τα τάγματα θανάτου των σιιτών. Μερικά από αυτά αποσύρθηκαν και άλλα διαλύθηκαν κάτω από τις απανωτές επιθέσεις που δέχτηκαν. Αυτό εξηγεί τη μείωση των επιθέσεων από 987 το Μάιο σε 889 τον Ιούνιο. Τώρα δημιουργεί συμμαχίες με σουνίτες φυλάρχους, δελεάζοντάς τους με καλύτερες θέσεις στην εξουσία του νέου Ιράκ και περισσότερες ποσότητες από το ιρακινό πετρέλαιο. Ηδη αυτοί δημιούργησαν σουνιτικές ένοπλες ομάδες που πραγματοποιούν εκκαθαριστικές επιχειρήσεις στο νομό Αλ-Ανμπάρ.(7)Παρ' ότι δεν ανησυχούν ιδιαίτερα τους Ιρακινούς αντάρτες, εν τούτοις δέχτηκαν οι φύλαρχοι τρεις επιθέσεις καμικάζι σε τρία σημεία συνάντησης των φυλάρχων: η πρώτη στις 25/6/2007 στο ξενοδοχείο «Αλ-Μανσούρ», η δεύτερη στις 10/7/2007 σε σπίτι φύλαρχου στη Φαλούτζα και, τελευταία, έγινε στις 22/7/2007 σε σπίτι φυλάρχου στο Τζουρφ Αλ-Μέλιχ κοντά στη Βαγδάτη. Την κατάσταση στη Βαγδάτη προσπάθησε να ωραιοποιήσει με απίστευτα ψέματα ο εκπρόσωπος της κουρδικής συμμαχίας στο κοινοβούλιο της Πράσινης Ζώνης, Φριάντ Ραουάντουζι, λέγοντας ότι τα πράγματα βαίνουν καλώς και ότι «αυτό που μπορούμε εμείς να κάνουμε είναι να λύσουμε τα πολιτικά προβλήματα στο Ιράκ, γιατί δεν θέλουμε να βάλουμε τον απελευθερωτή μας, τον κύριο Μπους, σε δύσκολη θέση». Προς το παρόν η λύση θα αναβληθεί γιατί, όπως αποκάλυψε ο Αμερικανός δημοσιογράφος Τόμας Φρίντμαν, οι Ιρακινοί πολιτικοί, που έφερε η χώρα του πάνω στα τανκς, θα πάνε για διακοπές την ώρα -πρόσθεσε- που οι Αμερικανοί στρατιώτες σκοτώνονται στη Βαγδάτη, μέσα στον ανυπόφορο καύσωνα που πλήττει το Ιράκ.(8)
(1)
(2)
(3)
(4)
(5)
(6)
(7)
http://almalafpress.net/index.php?d=137&id=38818
(8)
http://freedemocracy.blogspot.com/2007/07/thomas-l-friedman-help-wanted.html
ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ - 28/07/2007

Δεν υπάρχουν σχόλια: