ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΗ Αιτίες και μύθοι

ΚΥΚΛΟΦΟΡΕΙ από τις εκδόσεις ΚΨΜ:
σειρά: Κόσμος





Νασίμ Αλάτρας
ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΗ
Αιτίες και μύθοι
Η σύγκρουση στη Μέση Ανατολή από το 1917
Ένα αποκαλυπτικό βιβλίο που φέρνει στην επιφάνεια τα βαθύτερα αίτια των συγκρούσεων στη Μέση Ανατολή.

Μια γροθιά στους μύθους και την ιστορία των ισχυρών

Στη Μέση Ανατολή έχουν συμβεί χιλιάδες αιματηρά επεισόδια, εκατοντάδες μάχες και δεκάδες πόλεμοι. Μέσα από όλα αυτά είναι εύκολο να δημιουργεί ο καθένας την εκδοχή του: Επιλέγεις ένα περιστατικό και ξεκινάς και τελειώνεις την ιστορία σου με όποιο επίλογο επιθυμείς. Εδώ είναι το πρόβλημα: μένουν οι μύθοι που αργά ή γρήγορα παράγουν νέους πολέμους, νέες συμπλοκές και νέες μάχες. Το βιβλίο αυτό ξεκινά έναν νέο πόλεμο.
Όλη η ιστορία της Παλαιστίνης από το 1917 μέχρι σήμερα. Πώς «συρρικνώθηκε» μια ολόκληρη χώρα; Γιατί ο Εβραϊκός στρατός πραγματοποίησε την εθνοκάθαρση των Παλιστίνιων; Γιατί νίκησαν οι ένοπλες αντιστάσεις τον ισραηλινό στρατό; Πώς έχασαν οι Άγγλοι το αραβικό πετρέλαιο; Απαντήσεις στα βασικά ερωτήματα της υπόθεσης «Μέση Ανατολή».
Ο Νασίμ Αλάτρας είναι Παλαιστίνιος δημοσιογράφος. Ζει στην Αθήνα και αρθρογραφεί στην εφημερίδα Ελευθεροτυπία για ζητήματα Μέσης Ανατολής και διεθνών θεμάτων. Είναι παραγωγός του ντοκιμαντέρ «Γάζα Ερχόμαστε» για λογαριασμό του αραβικού τηλεοπτικού καναλιού Αλ-Τζαζίρα.



Ενα βιβλίο για τα βαθύτερα αίτια των συγκρούσεων στη Μ. Ανατολή

«Παλαιστίνη - Αιτίες και μύθοι» τιτλοφορείται το βιβλίο του «δικού μας», του δημοσιογράφου της «Ε» Νασίμ Αλάτρας που κυκλοφορεί τις μέρες αυτές από τις εκδόσεις ΚΨΜ.

Παλαιστίνιος, γεννημένος στην Ιορδανία από πρόσφυγες γονείς, ο συγγραφέας, που από το 1983 ζει στην Ελλάδα, έχει από μικρός ζήσει στο πετσί του τα αποτελέσματα των αιτιών του ζητήματος της Παλαιστίνης που εξιστορεί στο 244 σελίδων βιβλίο του: βιβλίο αποκαλυπτικό που φέρνει στην επιφάνεια τα βαθύτερα αίτια των συγκρούσεων στη Μέση Ανατολή από το 1917, από το τέλος του Α' Παγκοσμίου Πολέμου μέχρι σήμερα. Και αυτά τα αίτια όμως από την πλευρά τους ανατρέχουν σε άλλους παλιότερους αιώνες... Εκείνους του «Θεού-μεσίτη για τη γη της επαγγελίας», των σταυροφοριών, του Σαλαντίν, της οθωμανικής κατάκτησης, της γαλλικής και αγγλικής αποικιοκρατίας, του εποικισμού των Εβραίων σιωνιστών. Αλλά και στα γεωστρατηγικά συμφέροντα, πάντα βασισμένα στην κυριαρχία των πετρελαίων της Μέσης Ανατολής, με τα οποία νομιμοποιούνται και στηρίζονται από την πολιτική της Δύσης πρακτικές εθνοκάθαρσης από τον στρατό του Ισραήλ σε βάρος των Παλαιστινίων, του λαού που ακόμα δεν έχει τη δική του ανεξάρτητη πατρίδα στα πατρογονικά του εδάφη.


1 σχόλιο:

Unknown είπε...

I can't understand greek, but I appreciated your devotion to talk to Greek people about palestina and arabic culture! that's what we need my friend :)
Nice artists choice
Greetings from Tunisia